Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimini Kimler Alabilir?
Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi sonucunda, yaşantımızın büyük bir bölümünü elektronik ortamlara yansıtmaya ve bu ortamlarda yaşamaya başladık. Bu durum sadece bireyler için geçerli değil! Devletler, kamu kurumları, sosyal platformlar, kobiler, pek çok özel firmalar da müşterilerine ya da diğer firma ve kuruluşlara sundukları hizmet ve ürünlerle iletişimlerini sanal ortamlar üstünden yapmaya başladılar.
Bu iletişim tarzı beraberinde sanal alem, siber alem gibi kavramları doğurdu. Bahsi geçen bu dünyada artık sanal ve gerçek mal varlıklarımız ile üretmiş olduğumuz veriler var. Başka insanlar ile kurmuş olduğumuz iletişimin önemli bir bölümünü elektronik mecralarda yapıyoruz. Ortaya çıkan bu sanal yaşam, içinde bazı tehlikeleri barındırmaktadır. Siber saldırganlar denilen bu tehlikelere karşı kendimizi ve firmamızı güvenli tutmamız ve tehditlere karşı korumamız gerekiyor. İşte bu noktada “Siber Güvenlik” kavramı ile tanışıyoruz.
En kısa tabiriyle Siber güvenlik; bilişim sistemlerinde insanlar ya da firmalar arasında kurmuş olduğumuz iletişimin, transferlerin, yaşamın, uyumun, maddi veya manevi varlıkların hatta elektronik mecralardaki verilerimizin güvenliğinin, bütünlüğünün ve gizliliğinin korunmasıdır.
Siber güvenlik alanında kendini geliştiren kişiler, siber güvenlik uzmanı unvanını almaktadır. Siber güvenlik uzmanları, çalıştıkları ya da hizmet verdikleri kurumların elektronik bilgi sistemlerinin güvenliğini yani korunmasını sağlayan kişilerdir. Bu mesleği seçen bireyler özel veya devlet kurumlarında iş sahibi olabilirler. Siber ağlar ve bilgisayar teknolojilerinin gittikçe çeşitlenmesi ve gelişmesi sebebi ile siber güvenlik sektöründe nitelikli ve işini iyi yapan personel ihtiyacı da artmaktadır.
Siber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar?
Son dönemde artan siber saldırılar nedeniyle firmalar ve bireyler büyük zarar görmektedir. Kurumların ve kişisel verilerin güvenliğinin daha fazla önem kazandığı bu günlerde siber güvenlik alanında uzman arayışı artmıştır. Şimdi, bu güvenlikten sorumlu olan Siber güvenlik uzmanının görevlerinin ne olduğunu maddeler halinde görelim:
- Siber güvenlik ile alakalı algoritmaları çözümler, alternatifler bulur ve yenilerini geliştirir.
- Çalışmakta olduğu kişi ya da firmanın ağ sistemindeki zayıflıkları tespit eder. Belirlediği zayıflıklar ile alakalı önlemler alır ve firmanın zarar görmesini engeller.
- Olası saldırılara karşı çalıştığı kurum ya da kişinin kaybının en az seviyede olmasını sağlar.
- Kendini güncel tutarak yeni zararlı yazılımlara karşı yeni yazılımlar oluşturur. Ve siber saldırılara karşı en yüksek performanslı ürünleri planlayıp kullanır. Bu konuda gerekli toplantıları yapar.
Siber Güvenlik Uzmanlık Eğitimi Kimler İçin Uygun?
Öncelikle bu alana ilgi duyan herkes bu eğitimi alabilir. Ama bazı meslek gruplarında çalışanların bu eğitimi almaları kariyerlerini ilerletmeleri bakımından önemlidir. Siber güvenlik uzmanlık eğitimini;
- Adalet Bakanlığında çalışanlar
- Siber Güvenlik sektöründe kendini geliştirmeyi isteyenler ve yaptığı işe ek kazanç sağlamak isteyenler
- Avukatlar ve avukat adayları
- Emniyet ve TSK teşkilatında çalışanlar
- Bilgisayar, elektrik-elektronik, yazılım ve siber güvenlik ile alakalı mühendislik okuyan lisans ya da ön lisans mezunları
- Bilirkişi olmayı isteyen ve halihazırda bilirkişilik görevini icra edenler
- Siber güvenlik ile alakalı proje geliştirmek isteyenler ve sektörün içinde olup alanda kendini geliştirmeyi talep edenler alabilir.
Siz de eğer Siber Güvenlik konularına meraklıysanız ya da bu sektörün içindeyseniz ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız Novarge Eğitim Kurumu tarafından uzaktan eğitim şeklinde verilen Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimine hemen başvurabilirsiniz. Novarge, uzman kadrosu ve doyurucu eğitimleri ile bu alanda sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Uzaktan eğitimi tamamladıktan sonra gireceğiniz sınavdan başarılı bir şekilde geçip yeterliliğinizi belgeleyebilirsiniz.
Yorum Yaz