Online Eğitimle Hedeflerinize Daha Kolay Ulaşabilirsiniz
Son dönemde özellikle iş ve eğitim alanında online eğitim büyük bir gelişme gösterdi. Bu yazımızda online eğitime sıcak bakmayanlar için çok çarpıcı bir örnekten yola çıkarak online eğitimin avantajlarından bahsedeceğiz.
Öncelikle burada vereceğimiz örnek karşılaştırmada firma ismi kullanmayacağız. Google’da yapacağınız ufak bir araştırma ile siz de bu verilere rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Özellikle pandemi döneminde değeri daha fazla anlaşılan ve hayatımızdaki yerini sağlamlaştıran online eğitimin en önemli avantajı maliyet ve eşit eğitim hakkıdır. Bugün vereceğimiz örnek genel olarak maliyet ile alakalı olacak. Bu örneğimize geçmeden önce online eğitim bireylere nasıl eşit eğitim hakkı tanıyor bu meseleye bakalım.
Ülkemizin etnografik özellikleri düşünüldüğünde Doğusu ile Batısının aynı şartlarda olmadığı herkesin bildiği bir gerçek. Ülkemizde Batıdan doğuya gidildikçe imkânların, çeşitliliğin, yaşam şartlarının değiştiği aşikârdır. Doğu ile Batı arasındaki en önemli farklılıklardan birisi de eğitim noktasında karşımıza çıkmaktadır. İşte uzaktan eğitim, bu farkı ortadan kaldırmakta ve iyi kullanıldığı zaman eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktadır. Şöyle düşünelim; İzmir’de yaşayan bir öğrenci ile Iğdır’da yaşayan bir öğrencinin istediği herhangi bir kursa ulaşma imkanı ne kadardır? Bazı kursların/eğitimlerin bazı şehirlerde olmadığı düşünüldüğünde ne demek istediğimiz anlaşılacaktır.
Örneğin, Robotik Kodlama eğitimi bazı şehirlerde yokken bazı şehirlerde birden fazla olabiliyor. Tabi ki burada yüz yüze yani örgün eğitimden bahsediyoruz. Ama online eğitim sayesinde hangi şehirde olduğu fark etmeksizin interneti ve bu internete bağlanabilecek bir cihazı olan herkes Robotik Kodlama eğitimine ulaşabilir. Hatta online eğitimle yurtdışından bir profesörün dersini bile dinleyebilirsiniz. Yani bu da global anlamda fırsat eşitliği sağlamaktadır. Önemli olan online derslere soğuk bakmayıp bir şans verebilmektir.
İşin maddi noktasına gelelim… Bilindiği gibi KPSS, ülkemizde kamuya geçişte çok önemli bir sınav. Özellikle öğretmen adaylarının genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve alan olmak üzere belli alanlarda girdikleri bu sınavın örgün kurs maliyetinin 15-20 bin arasında olduğu ifade ediliyor. Aynı derslerin online eğitim maliyeti ise sadece 3000 TL. Arada ortalama 3-4 kattan fazla bir maliyet farkı var. Aslında ikisinde de aynı eğitim veriliyor. Ama kimileri bilgisayar karşısında eğitim alınmayacağı ön yargısı ile hiç denemeden yüz yüze eğitime koşuyor. Peki 15 Bin TL’yi verince kesin atanmış olunuyor mu? Tabi ki hayır. O sene sınava girenlerin oranı, atama sayısı gibi pek çok faktör atamalarda etkili oluyor. Atanamayan bir öğretmen adayı online eğitime yönelmezse bir 15 Bin TL daha ödemek zorunda. Bu meblağ, mezun olmuş ve ailesinin yanına dönmüş bir öğrenci için çok zorlayıcı olacaktır.
Online eğitimi tercih edenlerse çok daha az maliyetlerle hedeflerine ulaşma imkanını bulabiliyor. Bu eğitimlerde dersler istendiği zaman, istendiği kadar tekrar edilebiliyor. Yani ders kaçırma diye bir ihtimal yok. Ayrıca derse yetişmek için saatlerce yol çilesi çekmek de yok. Bu yolun bir de yol yorgunluğu olacak tabi ki. Online eğitimi alanlar bu yorgunluktan da kurtulmuş oluyorlar.
Planlı ve disiplinli bir şekilde çalışıldığında bu mecralardan çok fazla verim alabilirsiniz. Ayrıca online platformlarda rekabet de çok olduğu için demo derslere katılabilir ve hocaların ön izlemesini gerçekleştirebilir ona göre kayıt yaptırabilirsiniz.
Eğer sizin de böyle ön yargılarınız varsa online eğitimi denemeniz de fayda var. Novarge Eğitim Kurumundan mezun olan, sertifika alan binlerce online eğitim kursiyeri, bu alanın ne kadar da verimli olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Sitemizi ziyaret ederek yorumlara bakmanız kafanızda bazı fikirlerin şekillenmesi bakımından yeterli olacaktır.
Yorum Yaz