Novarge Premium
Her hanenin Aile Danışmanı olacak

Her hanenin Aile Danışmanı olacak

EĞİTİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her haneye bir aile danışmanı atanması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bakanlığın, mahalle mahalle çalışarak bir risk haritası çıkarmak için çalışmalara başladığını söyleyen Bakan Göktaş, “Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız.” dedi.

Aile hekimi gibi her ailenin bir de danışmanı olsun istediklerini anlatan Bakan Göktaş, “Buradan ilk defa açıklıyorum; Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız.” ifadesini kullandı.

Aile Danışmanlarına Gün Doğdu
Her haneye aile danışmanı atanmasıyla birlikte aile danışmanlığı eğitimi ve sertifikası alan kişilerin de önemi artmış oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yakın zamanda sürecin nasıl olacağı ile ilgili bir yol haritası yayınlayacak. 

Kimler Aile Danışmanı olabilir?
Resmî Gazete’nin 04.09.2012 tarihli 28401 sayılı yayımlanan "Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği"ne göre, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından mezun olanlar, uygun görülen 450 saatlik bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra aile danışmanı unvanı alabilirler. Bu eğitim, en az üç yüz saati teorik, otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı olmak üzere toplam dört yüz elli saati kapsamaktadır.

Novarge'nin Aile Danışmanlığı Eğitimi
Novarge olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite onaylı aile danışmanlığı eğitimlerimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Eğitimlerimiz, yukarıda belirtilen tüm şartlara uygun olarak hazırlanmış olup, katılımcılara hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyim kazandırmaktadır. Ayrıca, eğitimlerimiz süpervizyon eşliğinde yürütülmekte ve alanında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir.

Siz de Aile Danışmanı olmak için bizi hemen 0312 911 3232 numaralı telefondan arayabilir ya da aynı numaraya WhatsApp'tan yazabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler