Güzellik Uzmanı Kimdir? Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?

Güzel görünmek, insanın yaradılışında bulunan yani yaradılış kodlarına yazılmış bir özelliktir. Bu sebeple yüzyıllar boyunca insanlar güzel görünebilmek amacı ile birçok farklı yöntem denemişlerdir.

Bilhassa son senelerde estetik kaygı daha da fazla gündeme gelmeye başlamıştır. İnsanların dış güzelliklerini daha fazla önemsemeleri de güzellik mesleği alanında sektörel bir genişleme sağlamıştır. Hızlı bir şekilde gelişen teknolojinin güzellik alanına da yansıması olmuş ve çok değişik ürünler, teknikler ortaya çıkmaya başlamıştır. Gelişmeler öyle hızlanmış ve çeşitlenmiştir ki artık tüm bu gelişmeleri yakından takip edip yeni ürünleri doğru bir biçimde uygulayacak uzmanlara ihtiyaç duyulmuştur. Bu noktada Güzellik Uzmanlığı mesleği doğmuştur.

Güzellik Uzmanı Kimdir? Özellikleri Nelerdir?

Canlı cilde yapılan bakım ve uygulamalar çok önemlidir. Yapılacak ufak hatalar ya da kullanılan yanlış ürünler geri dönüşü olmayan büyük sıkıntılara yol açabilir. Güzellik uzmanları, karşılaştıkları cilt tiplerini en iyi şekilde tahlil eden, hangi cilt tipine hangi ürün ya da uygulama yapılacağına karar veren ve estetik ve güzellik alanlarında kullanılması gerekli olan ürünlerin bilgisini sahip kişilerdir.

Güzellik Uzmanlığı eğitimi teorik ve pratik pek çok konuyu içine almaktadır. Öncelikle başarılı bir uzman olabilmek için bu eğitimlerin çok iyi takip edilmesi ve pekiştirilmesi gerekmektedir. Ama bunun yanında Güzellik uzmanlarının sahip olması gereken bazı beceriler ve özellikler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

- Güzellik uzmanı etkili iletişim kurmalı, düzenli olmalı ve karşısındaki kişiye güven vermelidir.

- Her zaman güler yüzlü ve pozitif olmalıdır.

- Başta kendi öz bakımına dikkat etmeli ve tavırlarıyla örnek olmalıdır.

- Müşterilerine, çalışanlarına ya da patronuna saygılı olmalıdır.

- Sorumluluklarını unutmayıp, iş ahlakına ters tavırlarda bulunmamalıdır.

- Pratik ve çözüm odaklı olmalı ve ellerini ustaca kullanabilmelidir.

- İş başındayken dikkatli ve özenli olmalı, müşterisine odaklanmalıdır.

- Kendini yeni gelişmelerle devamlı güncellemeli ve yenilikçi olmalıdır.

- Görsel becerileri gelişmiş ve pazarlama iletişiminde iyi olmalıdır.

- Alanında kendini sürekli geliştirmeli ve bunu hiçbir zaman bırakmamalıdır.

- Uygulama yaptığı ürün ve aletlerle alakalı çok iyi bilgi sahibi olmalıdır.

Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

Eğer Anadolu Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ya da Kuaförlük ve cilt bakımı gibi bölümlerden mezun değilseniz MEB onaylı programlara katılarak Güzellik uzmanlığı sertifikanızı alabilirsiniz. Mesleki Eğitim Merkezlerinden Ustalık Belgesi alabilmek için öncelikle 4. Seviye 826 saatlik kursu tamamlamanız ve yapılacak olan sınavdan başarılı bir şekilde ayrılmanız gerekiyor.  Bahsi geçen sertifikayı aldıktan sonra ustalık belgesi için başka bir eğitim almanıza gerek kalmaz. Sertifikanızla Mesleki Eğitim Merkezleri’nin belli zamanlarda yaptığı eğitimlere doğrudan katılma hakkı elde edersiniz.

Alacağınız eğitimle kozmetiğin tarihçesi, müşteri odaklı satış teknikleri, etkili iletişim stratejileri, anatomi-fizyoloji, tıbbi ve kozmetik ürünler, epilasyon, depilasyon, cilt hastalıkları, temel makyaj, klasik masaj, cilt analizi, el ve ayak bakımı, vücut bakımı, ürün içerikleri, mesleki İngilizce gibi pek çok teorik konunun yanında kalıcı makyaj, cilt analizi, cilde uygulama yapma gibi bazı pratik uygulamaları da öğreneceksiniz. Tüm bu eğitimleri takip ederek, teorik bilgileri tekrar edip uygulamaları pekiştirerek kendinizi geliştirebileceksiniz.

Son dönemde büyük ilgi gören Güzellik Uzmanlığı eğitimleri sonunda alacağınız sertifika ile güzellik salonlarında, polikliniklerde, tıp merkezlerinde, spa merkezlerinde, güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik eğitimi vermekte olan kurumlarda eğitmen olarak, hastanelerin ve kliniklerin güzellik ve bakım bölümlerinde, otellerin cilt sağlığı ve vücut bakımı bölümlerinde vb. pek çok yerde iş imkânı bulabilirsiniz. 

23 Mayıs 2022

Yorumlar

  • Zuleyha inan

    17 Haziran 2024

    Yaş sınırı varmi ?

Popüler Bloglar

Başarının Kesin Sırrı: Heyecanı Önleme Yöntemleri

Piaget’in Bilişsel Gelişim Kuramı ve Dönemleri

Zekâ Geliştirici Besinler

Çalışmanın Dayanağı: Zekâyı Geliştirme Yöntemleri

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?