Emlak Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Yakın dönemin yıldızı gittikçe parlayan emlak danışmanlığı mesleğini, alacağınız bir eğitimle daha profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz.

Zamanın olgusallığı toplum yapısında da büyük değişiklikler meydana getirmektedir. Bir zamanlar hayal bile edilemeyen meslekler günümüzde, geleceğin mesleği formatı ile büyük ilgi görmektedir. Yani geçmişten günümüze ihtiyaca göre pek çok meslek ortaya çıkmıştır. Tabi ki bunun tam aksine bazı meslekler de zamana yenik düşmüş ve yok olmuştur.

Emlak danışmanlığı mesleği de son dönemde ortaya çıkan ve popülaritesi artan yeni mesleklerden. Daha önce “Emlakçı” tabirini pek çoğumuz duyduk ama artık yapılan düzenlemelerle bu meslek sistematik bir düzleme oturtulmuş ve daha profesyonel hale gelmiştir. Emlak danışmanlığı, bu profesyonel düzlemde önemli bir rol oynamaktadır.

Emlak Danışmanı Kimdir?

Bir gayrimenkulün pazarlama sürecinden başlayarak satış ve kiralanmasına kadar uzanan sürecin yürütülmesini sağlayan kişi emlak danışmanıdır. Emlak danışmanları, pazarlamış oldukları gayrimenkullerin resmi prosedürleri, sözleşmeleri ve tapu takip gibi işlemleri yapan kişidir. İnsanlara talep ettikleri biçimde mülkler bularak alışveriş işlerinin doğru bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Emlak danışmanı, alıcı ve satıcı arasındaki uzlaşma köprüsüdür. Bu yüzden alanı ile alakalı mevzuata eksiksiz bir şekilde hâkim olmalı ve iki tarafın da mağdur olmasını engellemelidir.

Mülk alım-satım işlemi dışarıdan görüldüğü kadar basit değildir. İçerisinde pek çok idari işlem barındıran bu süreç sağlıklı bir şekilde yürütülmediği takdirde mağduriyetlere neden olabilir. Emlak danışmanının ilgili kurumlardan eğitim alması ve sektörü hakkında gerçekleşen güncellemeleri devamlı takip etmesi bu yüzden çok önemlidir. İşte, alınacak olan “Emlak Danışmanlığı Sertifikası” da bu işi yapan kişinin yeterliliğini gösteren en büyük kanıttır. Emlak Danışmanı, kanunlarda belirtilen mevzuat kapsamında alıcı ve satıcının haklarını korumak ve onlara arabuluculuk yapmakla görevlidir.

Emlak danışmanlığı eğitimi ile emlak sektörünün kavramlarını tanıyacak, ülkemizde sektörün ne yapıda olduğu, etkili iletişim yöntemlerini ve resmi yazışma örneklerini öğrenecek, alana özgü kanunları tanıyacak, etkili satış teknikleri ve pratik uygulamalar hakkında bilgiler edineceksiniz. Yani alacağınız eğitim ile sektörün damarlarına girecek ve işinizi çok daha profesyonel bir mecraya taşıyacaksınız. Ayrıca bu eğitimlere evinizden çıkmadan uzaktan eğitim formatında ulaşabilir ve profilinizdeki videoları defalarca izleyebilirsiniz. Bu şekilde alacağınız eğitim, çalışmalarınıza engel olmayacaktır.

Emlak Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Öncelikle alanınız hakkında teorik bilgileri, mevzuatı ve farklı teknikleri öğrenebileceğiniz, bunun yanında kendinizi geliştirebileceğiniz emlak danışmanlığı eğitimi sonunda alacağınız sertifika ile yapabileceklerinizi birkaç madde ile sıralayalım:

- Emlak sektörü, alım – satım işlemleri ve pazarlama konularında teorik bilgilere sahip olabilirsiniz

- Alanınızla alakalı danışmanlık tekniklerini öğrenebilirsiniz

- MEB onaylı sertifikanızla yeterliliğinizi belgeleyebilirsiniz

- Sektörle alakalı uygulamalara hâkim olabilirsiniz

- Kanun ve mevzuata hâkim olarak rehberlik hizmeti verebilirsiniz

- Tapu sicil müdürlüklerinde aracılık yapabilirsiniz

- Doğru pazarlama stratejilerini uygulayıp kitlenizi artırabilirsiniz

- Gayrimenkul ofisleri veya bankaların ilgili bölümlerinde çalışabilirsiniz

- Alanınızla alakalı iletişim yöntemlerini etkili bir şekilde kullanabilirsiniz

Bu listeyi daha da uzatmak mümkün fakat Emlak Danışmanlığı mesleğinin en belirgin görevleri bunlardır. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi ve bunu eğitimde anlatılan teorik bilgilerle birleştirmesidir. Sadece teori ya da sadece tecrübe, sizi tam bir profesyonel yapmayacaktır. Alacağınız eğitimlerle mesleğinizin detaylarını ve sınırlarını öğrenerek hareket alanınızı güçlendirecek ve işleriniz de çok daha özgüvenli olacaksınız.

02 Mart 2022

Popüler Bloglar

Başarının Kesin Sırrı: Heyecanı Önleme Yöntemleri

Piaget’in Bilişsel Gelişim Kuramı ve Dönemleri

Zekâ Geliştirici Besinler

Çalışmanın Dayanağı: Zekâyı Geliştirme Yöntemleri

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?